Monday 21 November 2011

Wok gebraaide gans bors met crispy

Bestanddele (bedien 4):
1 stuks eend bors (800 g), 2 eetlepels grondboontjiebotter olie, 1 st
van knoffel, 30 g vars gemmer, 1 bossie scallions, 1 st peper, 100 g
Shii sampioene, 100 g kastaiings, geskil 1 eetlepel sojasous, 1
eetlepels oestersous, 100 ml hoenderaftreksel, 1 teelepel mielieblom,
1 bietjie lemmetjiesap, sout, peper, 1 teelepel bruin suiker, 20 g
sesamesaad bloedrooi, 1 eetlepel kruisement;
Marinade: sojasous, peanut-olie, sesame-olie

Voorbereiding: Meng die marinade 1 eetlepel van die bestanddele. Die
ganse van die bors vel en tendons gratis, in repies gesny, trek in die
marinade vir sowat 20 minute. Knoffel, gemmer en scallions voor te
berei. Sny die knoffel, gemmer stroke, sprietuie in 3 cm lang stukke.
Shii in repies. Vleis uit die marinade en laat dreineer. Verhit peanut
olie in wok en braai vleis tot bros, lig uit die res van die
bestanddele by en braai in olie, gooi in die soja en oestersous en
hoenderaftreksel by, prut 3-4 minute. Roer mielieblom met 'n bietjie
koue water en lemmetjiesap gee glad en geur met sout en peper. Die
gebraaide vleis, kastaiings en roer in die sesamsaad en sit voor saam
met Basmati-rys gaar en kruisement. Darren 150 g basmati-rys in 'n
droë pan (droog braai), gooi in twee dele van water, sout en laat kook
en gee af 20 minute in die pot kan bedek.

No comments:

Post a Comment