Monday, 21 November 2011

Die mees heerlike hoender resepte

Anna Walcher van "Die kok boek" onthul vier varianten van Goose martini.

Meer as tien maande van die jaar geniet ons baie versigtig wees. Elke
volg die gulsigheid tugtiging. Miskien selfs te vestig op ses weke 'n
jaar uit die soliede kan. Ten minste wanneer dit kom by ons rekening
kalorieë. Jy weet, wat is wat bespreek word? Regs: Van die welige
vakansie seisoen!

Die voorloper van Schlemmer is die tradisionele tyd-Martinigansl kos.
Die flyer is niks, maar maklik 100 gram van Martinigansl het yslike
343 kalorieë te verteer. Trots om te kan verteer 250,000 eenhede in
November van die gastro. In 'n neutedop: Die Oostenrykers is gan (s) z
gulsig vir die voëls.

Nie 'n maklike voëls
Die gans, daarenteen, verteenwoordig 'n uitdaging vir enige sjef.
Omdat die vereistes van die fynproewers is groot: die gans moet word
bros, sappig in elk geval, nie te vetterig en wonderlik sag te boot.
Hoe werk die amateur kok hierdie komplekse taak? Met die truuks van
die professionele sjef Anna Walcher! Sy swaai in haar kombuis skool,
"het die president werk" week ná week met hul Kocheleven die
houtlepel. Jou belangrikste truuk: Giet oor die hoender tot jy drop!
Of met water of met die olie gelek. Ook belangrik is die vloeistof in
die pan nie, want baie van stoom in die pyp behoort te wees. "Dit maak
ook die bros gans," sê Walcher. Smaak is die moeite werd!

No comments:

Post a Comment