Monday, 21 November 2011

klassieke gans met gekruide rooi kool en brood rol

Bestanddele (bedien 4):
1 gans, 3-4 stuks appels, 1 l appelsap & 1 eetlepel heuning sous: 1-2
KL meel, ¼ liter water of rooi wyn, sout, peper, marjolein, speserye
rooi kool: 600 g rooi kool, 2 skywe suurlemoen, 3 oranje stukke,
bosbessies ½ GL, 2 st ui, 2 eetlepels sonneblomolie, 2 eetlepels
suiker, sout, ¼ rooi wyn, 2 st appels, kluitjies: 250 g roosterbrood,
3 dl melk, eiers, 2 stukke, 70 g botter, Bd ½ pietersielie, 1 teelepel
sout knippie neutmuskaat;

Voorbereiding gans: gans was, druk droog, goed vryf met sout, peper
speserye, binnekant, met marjolein. Appels, ongeskil tree in die
borskas. Voorverhit die oond tot 160 °. Giet in 'n kastrol twee-vinger
hoë water, voeg die hoender met die bors kant af. Kook 40 minute,
draai gans gedurende kook tyd en weer met sap uitgestort oor dit. Kan
dus drein af die vet, prik die hoender met 'n vurk' n paar keer in die
bene. 3-4 uur die gans te kook. 10 minute voor braai Meng die heuning
met appelsap en bedek die vel met dit. Die buis op 220 ° draai en
bruin die vel. Meel met water of rooi wyn by en roer tot glad en roer
in die oorblywende sap, bring tot kookpunt, laat kook 'n bietjie. Syg
die sap en dien ekstra op die gans

No comments:

Post a Comment