Monday, 21 November 2011

eend bors met 'n oranje kors

Bestanddele (bedien 4):
1 stuk van die vleis eend bors, sout, peper, 2 eetlepels
groente-olie, 1 / 2 liter hoender bouillon, 4 stukke aartappels
(Müller), gerasper 1 teelepel tiemie, 3 eetlepels heuning, 1 stuk
oranje (sap en skil), 1 teelepel gemmer, 2 eetlepels Grand Marnier, 1
eetlepel koljander, gekap tiemie;

Voorbereiding: Spoel die hoender bors en druk droog. Die vel met 'n
skerp mes' n diamant patroon te sny. Goose bors is goudbruin oral
rond. Dan gooi die helfte van die sous by, bedek en laat kook vir 30
minute. Skil aartappels en sny in skywe. Goose uit die opnemer
maatskappy, en voeg die aartappels by en geur met tiemie, sout en
peper. Gooi die res van die sous en sit dit terug gans bors. Meng
heuning, lemoensap en gerasperde skil met die gemmer en Grand Marnier.
Borsel vel met dit en afwerking kook vir sowat 'n uur. 15 minute voor
die braai Verwyder die deksel en die verhoging van die braai
temperatuur van 220 grade of draai op die rooster. Ses minute tot
goudbruin bolaag. Laat die vleis rus vir 'n kort, in skywe gesny,
aartappels en sap, besprinkel met gekapte cilantro en garneer met vars
tiemie takke.

No comments:

Post a Comment